2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Prancūziška sriubytė su frikadelėm

Sriuba - tas patiekalas, kuris mūsų racione tiesiog privalomas. O be to, tai ir galimybė šiek tiek sutaupyti :) Juk pavalgius sriubos antro patiekalo norisi daug mažiau. Bet ką daryti, kai visas tautinis sriubų paveldas jau pabodęs iki gyvo kaulo? :D Aš tuomet dairausi į kitų šalių virtuves, naršau internete kaip daugelis ir štai tokiu būdu atradau labai skanią ir nesudėtingą sriubytę. Tiesa rastą receptą šiek tiek patobulinau. Atiduodu jį Jūsų teismui.

REIKĖS:
  • Svogūnai 5 vnt.
  • Baltas vynas 1 valgomas šaukštas
  • Kvietiniai miltai 2 v. š. 
  • Sviestas 4 v. š. 
  • Kubelis sultinio
  • Vanduo 3 L
  • Faršas (naudojau kiaulienos) 300 g.
  • Druskos žiupsnelis
  • Juodųjų pipirų keletas
  • Lauro lapeliai 1 - 2 vnt.
Skrebučiui:
  • Skrudinimo duonos
  • Sviesto 2 v. š.
  • 2 skiltelės česnako
GAMINIMO EIGA:

Faršą ruošiame kaip kotletams (tik nededam kiaušinio). Užvirinam vandenį, įberiam šiek tiek druskos, iš faršo formuojam frikadeles ir suleidžiam į vandenį. Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti ant sviesto. Kai svogūnai pasidarys skaidrus, suberti miltus supilti vyną ir trumpai pakepinti. Į vandenį su frikadelėmis sudėti kepintus svogūnus ir pavirti 10 - 15 min. Prieš pabaigą sudėkite pipirus, lauro lapelį, jeigu yra noro ir kitokių prieskonių (pvz. universalių) ir šiek tiek pavirti. Vuolia! 
Patiekiama su česnakiniu skrebučiu. Jį pasigaminti galite skrudinimui skirtą duoną pakepinę keptuvėje ant česnakinio alyvuogių aliejaus arba tiesiog skrudintą duoną aptepę pašildytų sviestu su išspausta česnako skiltele. 



Tikroji prancūziška sriubytė turėtų būti be frikadelių, galite pabandyti ir taip. Tik naudokite kokiu 1 - 1.5 L mažiau vandens. O aš negaliu be mėsos, todėl ir sriuboj jos būtinai turi būti. 

Paprastas, skanu ir tikrai nebrangu. Būtinai išmėginkit! 

Su garuojančiais linkėjimais
G


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą