2017 m. spalio 8 d., sekmadienis

Kovai su gripu - trinta porų sriuba

Kai orai už lango nelepina, o pusė miesto šnarpščia nosimis imi galvoti apie ką nors šilto ir pageidautina, padedančio apsisaugoti nuo peršalimo. Tinkamiausias variantas - sriuba. Taigi šį kartą apie nuostabią, greitai paruošiamą ir šildančią porų sriubą.


Kai draugei pasigyriau, kad gaminau porų sriubą, ji su nuostaba manęs perklausė ar tikrai porų? Na, taip, atsakiau ir pati likau nustebusi, jog kažkam tai gali būti naujiena. Taigi, tiems, kas dar neragavo,  sakau, išbandykit, nepasigailėsit.  Užtruksit 35min - 40min, o patenkinti bus visi :)


REIKĖS:
  • 4-5 - vidutinio dydžio bulvių 
  • 2 didelių porų 
  • 100 g. sviesto
  • 1 kubelio sultinio
  • ~2L vandens 
  • prieskonių (druska, pipirai ir kiti jūsų mėgstami prieskoniai) 

GAMINIMO EIGA:

Porus nuplauname, nulupame viršutinį sluoksnį, lapus nupjauname ir išmetame (nebent mokat kažkur juos gudriai panaudoti), o kotus supjaustome žiedeliais.

Į įkaitintą puodą dedame sviestą, jam ištirpus sudedame porus ir patroškiname. Kol porai troškinasi, nuskutam bulves ir supjaustom kubeliais. Virdulyje užverdame vandenį.

Kai porai suminkštėja, beriame prieskonius, sudedame pjaustytas bulves ir užpilame verdančiu vandeniu. Vandens turėtų būti tiek, kad visos daržovės būtų apsemtos maždaug per pirštą. Viską išmaišome ir paliekame 15-20 min. ant nedidelės ugnies.

Prieš baigiant virti įmetame kelis lauro lapus, jei trūksta skonio, dar žiupsnelį prieskonių ir, žinoma, sultinio kubelį.

Baigus virti, išgriebiam lauro lapus, ir su trintuvu sutriname sriubą. Štai ir viskas.

Šaukštelis grietinės skonio tikrai nesugadins! ;)




Skanaus ir būkit sveiki!!! 
G.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą